sezlonguri

”La plajă se va sta doar pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri”

Începând cu data de 1 iunie a.c., revine la circulația liberă a persoanelor în interiorul României, iar pentru că terasele, hotelurile și plajele se vor deschide autoritățile centrale au impus un set de reguli referitoare la deschiderea sezonului estival.

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor, după data de 1 iunie. La plajă se va sta doar pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri, iar intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorități, pentru a nu se crea „busculade”.

Restaurantele nu vor fi deschise de la 1 iunie, urmând să fie evaluată situația din nou, în 15 iunie.

”Restaurantele din hoteluri nu se vor redeschide deocamdată. O să discutăm o nouă evaluare în data de 15 iunie și dacă epidemiologii vor spune acest lucru, sigur vom deschide și restaurantele. Nu am pus nicio restricție pentru hoteluri, ele au fost deschise. Nu avem nicio restricție referitoare la capacitatea de cazare”, spune ministrul.

Administratorii de plaje și patronii teraselor trebuie să se asigure că sunt respectate regulile impuse de autorități, în caz contrar ministrul susține că vor fi aplicate sancțiuni.

”Cei care administrează plajele trebuie să se asigure că sezlongurile sunt la distanță corespunzătoare. Proprietarii de terase trebuie să se asigure să nu servească clienții decât dacă respectă condițiile. Sunt convins că la nevoie și ANPC-ul este pregătit și ITM-ul e pregătită și poliția e pregătită, eu sper să nu fie cazul”, a mai spus ministrul Economiei.

Share cu prietenii tăi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *