vama nadlac

Mii de oameni așteaptă de zeci de ore în Vama Nădlac

Ţipete, claxoane şi scandal. Haosul din Vama Nădlac continuă. Mii de de oameni aşteaptă zeci de ore să intre sau să iasă din ţară. Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi, iar autorităţile abia fac faţă triajului epidemiologic.

“Au rămas copiii fără apă, fără mâncare! Suntem de la ora 11.00 în coloană. Nu se poate aşa ceva!”

Bărbatul spune că a ajuns la capătul puterilor. Are 3 copii în maşină, care sunt flămânzi şi au rămas şi fără apă. Vine din Germania şi se duce la Ploieşti. Ca el sunt mii de oameni care aşteaptă de zeci de ore să treacă vama la Nădlac.

Oamenii din maşini au însă un avantaj: stau pe banchete. O spun cei care au trecut graniţa pe jos. Au fost aduşi cu microbuzele din Germania de aşa-numiţii ”rechini” şi lăsați la 25 de kilometri înainte de graniță, în Ungaria. Cei mai mulţi dintre ei au venit cu bagajele în spate, pe jos. Iar cursa a costat 250 de euro de persoană.

„Da, român de-al nostru (n.r. – cel care i-a adus). Nu ne-a adus în țară, că a zis că-l bagă la izolare. Şi nici nu ne-a spus ce să facem. A zis că de aici ne ia altă maşină şi ne duce pe domiciliu. Şi ne-a minţit! Cam 25 de km pe jos. Flămânzi, nebăuţi apă, nimic! Vai şi amar de capul nostru!”

Cei care nu au putut să meargă pe jos au luat taxiul. Cursa a fost însă 50 de euro.

Share cu prietenii tăi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *